HANDIGE  LINKS VOOR SUBSIDIES

Het is mogelijk om via onderstaande organisaties subsidie te krijgen voor contributies, de beginnerscurus of proeflidmaatschap.

U-PAS

 

U-pas houders kunnen het budget van de U-pas gebruiken om de contributie (gedeeltelijk) te betalen. Kinderen tot en met 17 jaar kunnen de contributie volledig betalen met het budget. Boven de 18 jaar is het budget beperkt tot 120 euro.

 

Ga naar Upas.nl

Jeugdfonds sport en cultuur

 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals schoenen of kleding. 

Zo werkt het:

  1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;

  2. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

  3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;

  4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub waar je kind op les wil;

  5.  Het Jeugdfonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

  6.  

Let op: Er moet ieder jaar een nieuwe aanvraag gedaan worden.

 

Zo vind je jouw intermediair

 

Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het Jeugdfonds bij jou in de buurt. Zij kunnen je verder helpen:

 >> Zoek een fonds bij jou in de buurt

 

Handig!

Neem ingevulde Ouderkaart mee naar de afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag sneller gedaan worden.

 >> Download de Ouderkaart

 

Ga naar Jeugdfonds sport en cultuur

Leergeld Nederland

 

U kunt een beroep doen bij Leergeld als uw kind niet mee kan doen aan school- sport- en cultuuractiviteiten. Bijvoorbeeld het schoolreisje op de basisschool, een laptop en buitenlandse reis op het voortgezet onderwijs, zwemles, muziekles en/of een scoutingkamp.

 

 

Deze stitching gaat per gemeente, elke stichting gemeente afdeling heeft haar eigen voorwaarden. Staat er geen directe link van je gemeente neem contact op met Leergeld Nederland of zoek op het internet met zoekterm "Leergeld [naam van je gemeente]".

 

 

Ga naar Leergeld Nederland

 

Ga naar Leergeld Utrecht

 

Ga naar Leergeld De Bilt

 

Ga naar Leergeld Nieuwegein

 

Ga naar Leergeld Leergeld Stichtse Vecht

 

Paul Verweel Sportfonds

 

Paul Verweel Sportfonds  vinden dat alle jeugd in Utrecht moet kunnen sporten. Daarom kunnen kinderen met een U-pas bij het Paul Verweel Sportfonds een aanvraag doen om sportkleding en sportmateriaal aan te schaffen. Op deze manier maken wij sporten toegankelijk!

 

Ga naar Paul Verweel Sportfonds

Volwassenenfonds sport en cultuur

 

Het Volwassenenfonds is een initiatief ontstaan uit én met de steun van de landelijke Alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’. De ambitie van de Alliantie is dat iedere Nederlander een leven lang moet kunnen sporten en bewegen.

 

Ga naar Volwassenen Fonds sport en cultuur